RİZE / MERKEZ - Mahmut Celalettin ÖKTEN İmam Hatip Ortaokulu

Mahmut Celalettin ÖKTEN İmam Hatip Ortaokulu

Adres
FENER MAH. MENDERES BUL. MAHMUT CELALETTIN ÖKTEN IMAM HATIP ORTAOKULU BLOK NO 60 İÇ KAPI NO 01 MERKEZ / RİZE
Hayata hazır, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştiren bir okul.
Misyon
Düşünme, anlama, araştırma ve sorun çözme yetkinliği gelişmiş; bilgi toplumunun gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış; millî kültür ile insanlığın ve demokrasinin evrensel değerlerini içselleştirmiş; iletişime ve paylaşıma açık, sanat duyarlılığı ve becerisi gelişmiş; öz güveni, öz saygısı, hak, adalet ve sorumluluk bilinci yüksek; gayretli, girişimci, yaratıcı, yenilikçi, barışçı, sağlıklı ve mutlu bireylerin yetişmesine ortam ve imkân sağlamaktır.
Toplantı Salonu :1
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :2
Öğretim Şekli :Tam gün
Doğal gaz
İngilizce (İleri Düzey) Arapça (Temel Düzey)
Pansiyon Bilgileri
Yok.
Ulaşım
Okulumuzun önünden her dakika dolmuş geçmektedir. Dolmuşla ulaşım rahatlıkla sağlanmaktadır.
Rize´nin her yerinden özel servisler bulunmaktadır.
Fener Mahallesi Menderes Bulvarı No:60 Merkez / RİZE
Rize Merkez Fener Mahallesinde, İl Jandarma Komutanlığının yanında.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Her yıl lise giriş sınavlarında önemli başarılar elde edilmektedir.
Sportif Etkinlikler
Futsal, Voleybol, Atletizm, Hentbol branşlarında takım çalışmaları yapılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuz Tübitak ve Teknofest yarışmalarında her yıl çeşitli projelerle boy göstermektedir.
Proje Çalışmaları
Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığının Türkiye´de 32 okulda uyguladığı Çoklu Yabancı Dil Pilot Uygulama okullarından biridir. Bu kapsamda 4 farklı İngilizce öğretmeni ile haftada 18 saat İngilizce eğitimi verilmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Erasmus+ Okul Eğitimi projelerine 2024 dönemi konsorsiyum üyelik başvumuz kabul edilmiştir.